🕐 --:--
-- --
عاجل
⚡ عاجل: كريستيانو رونالدو يُتوّج كأفضل لاعب كرة قدم في العالم ⚡ أخبار عاجلة تتابعونها لحظة بلحظة على خبر ⚡ تابعوا آخر المستجدات والأحداث من حول العالم
⌘K
AI مباشر | -- مشاهد مباشر
910,889 مقال 401 مصدر نشط 228 قناة مباشرة 4,721 خبر اليوم
آخر تحديث: منذ 3 ثواني

Pablo Escobar'ın su aygırları için öldürme kararı

حيوانات
TRT Haber
2026/04/14 - 06:44 509 مشاهدة
تحليل ذكي | AI Editorial Analysis

Çevre Bakanı Irene Velez yaptığı açıklamada, kısırlaştırma veya hayvanat bahçelerine nakil gibi önceki yöntemlerin hem maliyetli hem de yetersiz kaldığını belirtti.

Yaklaşık 80 su aygırını kapsayacak olan itlaf operasyonunun ne zaman başlayacağı ise henüz açıklanmadı.

Velez, "Bu adımı atmazsak popülasyonu kontrol edemeyiz; ekosistemimizi korumak için bu eylemi gerçekleştirmek zorundayız" dedi.

هذا الخبر من TRT Haber. خبر يقدم أدوات ذكاء اصطناعي للتلخيص والترجمة والاستماع.

Çevre Bakanı Irene Velez yaptığı açıklamada, kısırlaştırma veya hayvanat bahçelerine nakil gibi önceki yöntemlerin hem maliyetli hem de yetersiz kaldığını belirtti. Yaklaşık 80 su aygırını kapsayacak olan itlaf operasyonunun ne zaman başlayacağı ise henüz açıklanmadı. Velez, "Bu adımı atmazsak popülasyonu kontrol edemeyiz; ekosistemimizi korumak için bu eylemi gerçekleştirmek zorundayız" dedi. Afrika dışında vahşi su aygırı popülasyonuna sahip tek ülke olan Kolombiya'da bu hayvanların geçmişi 1980'lere dayanıyor. Escobar'ın kişisel hayvanat bahçesi için getirdiği dört su aygırının soyundan gelenlerin sayısı, 2022 verilerine göre 170'e ulaştı. Hacienda Napoles çiftliğinden kaçan hayvanların, orijinal bölgelerinden 100 kilometre uzağa kadar yayıldığı saptandı. Bölge halkı için önemli bir turizm kaynağı haline gelen ve hediyelik eşyaları satılan su aygırları, aynı zamanda ciddi bir tehdit unsuru oluşturuyor. Çevre yetkilileri, memelilerin nehirlerde ve çiftliklerde köylülerle karşı karşıya geldiğini, ayrıca nehir manatileri gibi yerel türlerin besin ve yaşam alanlarını gasbettiğini vurguluyor. İtlaf planı, Kolombiya'daki hayvan hakları aktivistleri tarafından sert bir dille eleştiriliyor. Senatör Andrea Padilla, kararı "zalimce" olarak nitelendirerek, sağlıklı canlıların hükümetin ihmalkarlığının kurbanı edildiğini savundu. Aktivistler, şiddet içeren yöntemlerin on yıllardır iç çatışmalarla boğuşan bir ülke için kötü bir örnek teşkil ettiğini ileri sürüyor.
المصدر: TRT Haber | Source: TRT Haber

ملاحظة تحريرية | Editorial Note: نُشر هذا المقال في الأصل بواسطة TRT Haber. خبر (Khabr) هي منصة إعلامية أردنية مرخّصة تعمل بالذكاء الاصطناعي. نضيف قيمة تحريرية من خلال: تحليل ذكي للأخبار، ملخصات تلقائية، رواية صوتية بالذكاء الاصطناعي، ترجمة متعددة اللغات، وتدقيق الحقائق. هدفنا جعل الأخبار أكثر وضوحاً وسهولةً للقارئ العربي.

This article was originally published by TRT Haber. Khabr is a licensed Jordanian AI-powered news platform (Registration #82086). We add editorial value through: AI-powered news analysis, automated summaries, AI audio narration, multi-language translation (Arabic, English, French, Turkish), and AI fact-checking. Our mission is to make news more accessible and understandable for Arabic-speaking audiences worldwide.

مشاركة:

المزيد عن حيوانات | More on Animals

هذا الخبر ضمن تغطية خبر لقسم حيوانات. نقدّم لك تحليلات ذكية وملخصات يومية لأهم الأخبار من مصادر موثوقة متعددة. المصدر: TRT Haber. يوجد 6 مقالات مرتبطة بهذا الموضوع.

This article is part of Khabr's coverage of Animals. We provide AI-powered analysis, summaries, and multi-source aggregation to keep you informed. Source: TRT Haber. Tags: Pablo Escobar, hippos, culling decision.

مقالات ذات صلة

AI
يا هلا! اسألني أي شي 🎤
🔍
FREE Free 1GB Internet + Free International Calls

$1 trial — eSIM in 190+ countries — No roaming charges

Download Free