... | 🕐 --:--
-- -- --
عاجل
⚡ عاجل: كريستيانو رونالدو يُتوّج كأفضل لاعب كرة قدم في العالم ⚡ أخبار عاجلة تتابعونها لحظة بلحظة على خبر ⚡ تابعوا آخر المستجدات والأحداث من حول العالم
⌘K
AI مباشر
249400 مقال 299 مصدر نشط 38 قناة مباشرة 6809 خبر اليوم
آخر تحديث: منذ ثانيتين

Adalet Bakanlığı bünyesinde yedi başkanlık: Faili meçhul dosya kalmayacak

تكنولوجيا
Yeni Şafak
2026/04/23 - 17:34 502 مشاهدة

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü altında 7 Daire Başkanlığı kurulduğunu açıkladı.

Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ‘Türkiye Yüzyılı’nı Adaletin Yüzyılı kılma’ vizyonumuz doğrultusunda, ceza adalet sistemimizin etkinliğini artırmaya devam ediyoruz. ‘Gülistan Doku soruşturması’ gibi toplum vicdanında derin iz bırakan faili meçhul olayların aydınlatılması için bu alanda kurumsal kapasitemizi ayrıca güçlendiriyoruz. Terörden örgütlü suçlara, dijital suçlardan dezenformasyonla mücadeleye, afet süreçlerinden faili meçhul dosyaların aydınlatılmasına kadar geniş bir alanda ihtisaslaşmayı güçlendiriyoruz. Bu kapsamda Bakanlığımız bünyesinde bugün itibariyle 7 yeni daire başkanlığı kurduk: Adli Emanet Daire Başkanlığı, Doğal Afet ve Kazalar Daire Başkanlığı, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı, Kamu Düzeni, Dijital Ortam Güvenliği ve Dezenformasyonla Mücadele Daire Başkanlığı, Örgütlü, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Daire Başkanlığı, Terör Suçları Daire Başkanlığı, Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Daire Başkanlığı. Hedefimiz; daha hızlı, daha etkin ve daha güven veren bir adalet sistemi inşa etmektir. Adaletin Yüzyılı için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Eksiklik varsa ilgili savcı ve başsavcı arkadaşlara bildirecekler"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Yeni bir daire başkanlığı kurduk. Faili meçhul bazı dosyaları arkadaşlarımız inceleyecekler, bakacaklar" dedi.

Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu’nda Adalet Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan daire başkanlıkları ile ilgili soruya, "Yeni bir daire başkanlığı kurduk. Faili meçhul bazı dosyaları arkadaşlarımız inceleyecekler, bakacaklar. Eksiklik varsa ilgili savcı ve başsavcı arkadaşlara bildirecekler" cevabını verdi.


Sosyal medyaya girişte "TC kimlik" dönemi başlıyor: Yapmayan hesaplar kapatılıyor

CHP sosyal medya düzenlemesine karşı çıktı: Herkes e-Devlet üzerinden fişlenecek

Bakan Gürlek’ten ‘Narin Güran’ davası açıklaması: ‘Yeni delil çıkarsa yeniden yargılama yapılabilir’

Takipsizlik verilen dosyalar tek tek incelenecek


مشاركة:

مقالات ذات صلة

AI
يا هلا! اسألني أي شي 🎤